Limoncello.

Tijdens de rust van een voetbalwedstrijdje ging het gesprek eens over pure alcohol. Al snel werden recepten voor zelfgemaakte brouwsels à la advocaat uitgewisseld, maar ook limoncello kwam ter sprake. Iemand had een recept van Piet Huysentruyt gevonden dat blijkbaar én heel makkelijk te maken is én heel erg lekker is. Ik besloot dat recept dus ook maar eens uit te proberen en het beviel zodanig dat er sindsdien altijd een ijskoude fles homemade limoncello klaarstaat.

Limoncello

½ l alcohol van 90°
4 biocitroenen
6 dl water
400 g kristalsuiker

Was de citroenen en rasp de schil. Doe de stukje citroenschil bij de alcohol. Sluit de fles en zet ze op een donkere plaats. Laat de citroenschillen minstens een week trekken.

Breng het water met de suiker aan de kook. Haal van het vuur en giet er voorzichtig de alcohol en de citroenschaafsels bij. Zet nog even kort op het vuur.

Giet het mengsel door een zeef in een  fles. Sluit de fles en laat de limoncello afkoelen.

Bewaar in de diepvriezer.